Skip to main content

Project

Næsseskoven

Providing façade expertise to develop connections between the curved and slim façade frames for a private villa extension.

Lead Contact

Project Details

Project Partners
SPOL Architects
Owner
Private
Location
Holte, Denmark
Completion Date
Næsseskoven in Holte, Denmark. Courtesy SPOL Architects
Næsseskoven in Holte, Denmark. Courtesy SPOL Architects
Næsseskoven in Holte, Denmark. Courtesy SPOL Architects
Næsseskoven in Holte, Denmark. Courtesy SPOL Architects

Overview

Located in Holte, to the north of Copenhagen in Denmark, this private villa extension consisted of cast-in concrete walls, curved and flat glazing panels with slim glazing frames, and a corridor connecting back to the main house with a glazed roof.

We provided façade consulting services to SPOL Architects for the extension, assisting the team to develop the connections between the curved and slim façade frames to the in-situ concrete walls and upstands.

Highlights

  • The internal stair connections and glazing balustrade were also designed to allow lighting under the steps while creating a flying effect for the staircase.
  • The glass corridor sizes and supports were calculated and designed to create a watertight and thermally performing façade.